معماری،آموزش معماری،معماری ایران،معماری اصفهان،معماری یزد،معماری آثار مشهور دنیا،مقاله معماری،جزوه معماری،پایان نامه معماری،معماری آسان،قبولی در رشته معماری،نقشه کشی،آموزش نقشه کشی،دانلود نرم افزار معماری،عکس معماری،بنایی،گالری معماری،طراحی معماری

عسل با موم بهتر است یا بی موم؟

عسل با موم بهتر است یا بی موم؟

دسته بندی : معماری ایران تاریخ : جمعه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷

عسل‌های روشن طعم ملایم و عسل‌های تیره طعمی تندتر دارند و نمی‌توان کیفیت و اصالت عسل را بر حسب رنگ و مزه آن شناسایی کرد.

عسل با موم بهتر است یا بی موم؟

در وعده صبحانه از خوردن کره با مربا خسته شده بود و قصد داشت عسل را جایگزین مربا کند. به مغازه‌ای رفت تا عسل بخرد. اما در قفسه مورد نظر با تعداد زیادی از عسل‌های موم دار و بدون موم با رنگ‌های تیره و روشن مواجه شد.

شنیده بود که عسل تقلبی زیاد است. یک عسل با رنگ تیره و موم‌دار انتخاب کرد. به این گمان که هر عسلی که با موم عرضه شود و رنگ تیره‌تری داشته باشد بدون شک طبیعی خواهد بود. اما آیا واقعا این باور صحت دارد؟

رنگ و طعم ملاک سنجش عسل نیست

عسل براساس این که از یک یا چند گل تهیه شده باشد دارای انواع تک گل و چند گل است. عسل گل‌های مختلف رنگ و طعم متفاوتی دارند و رنگ آن‌ها از سفید، کهربایی و حتی قهوه‌ای و سیاه متغیر است. عسل‌های روشن طعم ملایم و عسل‌های تیره طعمی تندتر دارند و نمی‌توان کیفیت و اصالت عسل را بر حسب رنگ و مزه آن شناسایی کرد.

موم مصنوعی در عسل‌های زنبور ندیده

برای این که زنبور برای تهیه موم انرژی زیادی مصرف نکند موم را به شکل صنعتی (مصنوعی) نیز تولید می‌کنند و در کندو می‌گذارند. در اغلب عسل‌های تقلبی زنبور ندیده از موم مصنوعی استفاده می‌شود. موم مصنوعی را با پارافین و ترکیبات مشابه تهیه کرده و آن را درون ظروف شیشه‌ای گذاشته و روی آن عسل می‌ریزند.

عسل مصنوعی در بازار

نه تنها موم بلکه عسل را هم به روش مصنوعی تولید می‌کنند. شکر، آب، کمی آبلیمو و اسانس‌های شیمیایی تقلید‌کننده طعم عسل را با هم مخلوط و حرارت می‌دهند. با مقادیری شربت قند، عسل را به غلظت مناسب می‌رسانند. با افزودن فروکتوز، شکرک زدن عسل را به تاخیر انداخته و با اضافه کردن شربت ذرت، امکان تشخیص آن از عسل واقعی را سخت‌تر می‌کنند.

موم را نجوید

گاهی توصیه می‌شود که جویدن موم موجب تقویت دستگاه گوارش و لثه‌ها می‌شود. اما باید بدانید دارو‌ها و سمومی که علیه بیماری‌های زنبور استفاده می‌شود می‌تواند در لایه‌های موم رسوب کرده و با جویدن وارد بدن شود.

عسل طبیعی قند کمتری دارد

اغلب عسل‌های موجود در بازار یا از نوع تغذیه‌ای هستند یعنی زنبور علاوه بر شهد گل‌ها و گیاهان از شربت و شکری که در مجاورت کندو قرار داده می‌شود، عسل تولید می‌کند یا از نوع تقلبی و زنبور ندیده است.

این عسل‌ها قند بالایی داشته و فوق العاده برای بیماران دیابتی و افراد چاق مضر است. اما عسل‌هایی که به روش طبیعی تهیه شده اند با در نظر گرفتن قند محصول برای دیابتی‌ها منع مصرف ندارد.

تفاوت شکرک عسل طبیعی و تقلبی

عسل طبیعی هم شکرک می‌زند، اما با انواع تقلبی آن تفاوت‌هایی دارد. عسل طبیعی به مرور زمان کدر و ته‌نشین شده و شکرک آن مانند شکرک شیره خرما نرم و در زیر دندان احساس نمی‌شود و در دهان بسرعت مایع می‌شود. اما شکرک عسل تقلبی مثل نبات سفت و بسختی با قاشق جدا شده و دانه‌های شکر در زیر دندان حس می‌شود.

عسل وحشی خوب یا بد؟

عسلی که زنبور، آن را داخل کندو تولید نکرده و موم آن روی تنه درختان یا شکاف سنگ‌ها و صخره‌ها تولید شده باشد عسل وحشی نام دارد. زنبور‌های وحشی ظاهری متفاوت دارند و در کشور ما جثه‌ای بسیار کوچک‌تر از زنبور عسل معمولی و در برخی مناطق آفریقایی چند برابر بزرگ‌تر از زنبور عسل هستند.

عسل برای کودکان ممنوع!

این نوع عسل، چون به روش طبیعی و ارگانیک تولید می‌شود حاوی بیشترین میزان مواد مغذی است. باکتری خطرناک کلستریدیوم بوتولینوم می‌تواند از طریق لارو‌های مرده زنبور وارد عسل شود و به همین دلیل مصرف عسل به کودکان زیر یک‌سال که سیستم ایمنی ضعیفی دارند توصیه نمی‌شود.

نوشته عسل با موم بهتر است یا بی موم؟ اولین بار در سایت سرگرمی و تفریحی پونک پدیدار شد.

دیدگاه کاربران انتشار یافته : 0 - در انتظار بررسی : 2
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.